title_shape_1Theorie Opleiding

Leer je theorie zodat je met vertrouwen achter het stuur stapt

De theoretische kennis is niet alleen vereist voor het behalen van het rijbewijs, maar ook cruciaal voor veilig rijden. Het begrip van verkeersregels bevordert verantwoordelijkheid op de weg en minimaliseert risico's. De theorie-opleiding geeft je inzicht in prioriteiten, voorrangsregels en veiligheidsprincipes, waardoor je snel en adequaat kunt handelen in verschillende verkeerssituaties.

  • Auto Rijles vanaf 16,5 jaar is mogelijk
  • Altijd een vaste rij instructeur/instructrice
  • Nieuwe auto's met moderne hulpmiddelen
  • Kies uit losse rij lessen of een startpakket
  • Rij instructeur/instructice is aanwezig bij het examen
  • Rij lessen is mogelijk regio Betuwe en omstreken
  • Een proefrijles tegen een gereduceerd tarief is mogelijk
  • Leerling app via PlanGo Rijschool software
title_shape_1Theorie Cursus (klassikaal)

Meld je aan voor theorie cursus

Een theorie cursus bestaat uit 5 avonden van 19.00 tot 21.00 uur. De kosten voor de leerlingen van Rijschool de Betuwe zijn €80,- en anders €95,-. De cursus wordt gehouden op de Edisonstraat 7 in Tiel en wordt gegeven door Maja Visser. Bij aanmelding graag vermelden in welke maand je de cursus wilt volgen. Je kunt jezelf voor de cursus hieronder aanmelden.

De eerstvolgende theorie examen training is op 2 juli 2024 van 19.00 tot 21.00 uur
Daarna volgt er weer een theorie cursus op 10, 17, 24 september en 1 en 8 oktober 2024 van 19.00 tot 21.00 uur.
Wil je meedoen dan kun je aanmelden via de onderstaande knop.

Het is ook mogelijk om privé theorie les te volgen. Dit kan voor de gehele cursus en kan ook een gedeelte van wat je moeilijk vindt.
Extra theorie leermiddelen kan je bestellen via deze link: Theorie Webshop

Tips:
– Neem je telefoon mee deze is nodig tijdens de cursus.
– Vraag je theorie examen zo snel mogelijk aan en doe je examen snel na de cursus.
– Zorg dat je de theorie al hebt voorbereid.
– Theorie examen kun je zelf regelen via de website van het CBR.

title_shape_1Stap voor stap op weg naar je rijbewijs

Stappenplan in het algemeen

Je rijbewijs in 6 stappen

icon
icon
01

Aanmelden Theorie Online Cursus

Met de theorie kunnen leerlingen vanuit de LeerlingApp oefenen voor hun theorie-examen. De theorie bestaat uit hoofdstukken met lesstof, 100 introductievideo's, deeltoetsen en CBR oefenexamens. Zo kunnen leerlingen altijd en overal op hun eigen tempo studeren. De LeerlingApp laat leerlingen zien waar ze zijn gebleven en hoeveel ze moeten leren om op schema te blijven, zodat ze op tijd klaar zijn voor hun theorie-examen. De theorie is beschikbaar voor leerlingen van de opleiding auto, motor en bromfiets. Deze opleiding kun je aanvragen via inschrijvingen of via de PlanGo app

icon
icon
02

Aanmelden Theorie Prive Les

Wil je meer persoonlijke aandacht voor je theorie, omdat het dan beter is te volgen, dan is een privé les misschien iets voor je, Ook al ben je een paar keer gezakt dan kan een privé les een uitkomst zijn. Privé lessen worden op afspraak gemaakt en zijn te volgen op onze rijschool waar met een groot scherm via video presentatie de stof stapsgewijs wordt aangeboden met mondelinge toelichting. Extra leermiddelen voor de theorie kun je ook bestellen via onze webshop.

icon
icon
03

Aanmelden Theorie Avond Cursus

In kleine groepen worden theorieles gegeven op de rijschool in 5 avonden van 19.00 uur tot 21.00 uur. Via een groot scherm wordt de stof stapsgewijs aangeboden afgewisseld met foto’s, videofilm en mondelinge toelichting. Je ontvang een kleine samenvatting van de lesstof maar neem een aantekenschrift mee voor eventuele notities. De laatste les worden examentraining gegeven. Bij inschrijvingen kun je daarvoor opgeven.

icon
icon
04

Theorie Examen doen

Theorie examen kan je zelf aanvragen via de site van het CBR. Er zijn verschillende soorten theorie examens die je vanaf je 16e jaar kunt doen. Theorie examen. De meeste mensen doen het gewone theorie-examen in de examenzaal op een touchscreen, een beeldscherm waarop je met je vingers het juiste antwoord aantikt of sleept. Voor dit theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Theorie examen met verlengde tijd. Soms heb je meer tijd nodig om een examen te maken. Bijvoorbeeld door dyslexie of een andere aandoening. Je kunt een theorie-examen met extra tijd doen. Je krijgt dan 15 minuten extra tijd. Individueel theorie examen Heb je faalangst, autisme of een andere aandoening? Je kunt ook theorie-examen doen waarbij je alleen in een ruimte zit, samen met een medewerker van het CBR. De vragen van de onderdelen ‘kennis’ en ‘inzicht’ worden voorgelezen door de medewerker. Je krijgt 5 minuten extra tijd bij het onderdeel ‘kennis’ en 10 minuten extra tijd bij het onderdeel ‘inzicht’. Het onderdeel gevaarherkenning’ wordt niet voorgelezen en heeft geen extra tijd.

title_shape_1Maak de papieren in orde

Algemene Informatie

Alles wat je nodig hebt om stapgewijs je administratie voor je rijbewijs in orde te maken vind je hier.

auto opleiding 1 logo
service_card_1

Actuele Prijslijst opvragen

Check de actuele prijzen en tarieven hier op de website van Rijschool de Betuwe, prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten. Maak je keuze tussen een startpakket, losse rijles etc.

Klik hier
rdblogo
service_card_1

Inschrijven bij Rijschool de Betuwe

Schrijf je in bij Rijschool de Betuwe voor een rij opleiding. Eenmaal je ingeschreven bent ontvang je login gegevens voor de Leerlingen Portaal en kun je starten met plannen van de theorie en praktijk rijlessen.

Klik hier
plangoapp
service_card_2

Leerlingen Portaal

Log hier in om een actueel overzicht te kunnen inzien over de voortgang van de opleiding. Via de PlanGo app heb je alles van je rijopleiding centraal staan. Denk aan een overzicht van de afspraken, vorderingen, theorie, rekeningen etc.

Klik hier
rijschoolmachtigen 1
service_card_6

Rijschool Machtigen

Wil je auto rijexamen gaan doen ? Dan moet je de rijschool machtigen om het praktijkexamen voor jou te reserveren bij het CBR. Zodra je dat hebt gedaan krijg je een bevestiging hierover. Onze ID is 4984F5.

Klik hier
begeleiderspas cbr 1
service_card_1

Begeleiderspas Aanvragen

Ben je 17 jaar en wil je je rijbewijs aanvragen na het halen van je rijexamen? Dan heb je een begeleiderspas nodig om straks te mogen rijden. Deze kun je bij de RDW opvragen.

Klik hier
gezondheidsverklaring
service_card_4

Gezondheidsverklaring Aanvragen

Bent u gezond genoeg om een rijbewijs te halen of uw rijbewijs te verlengen? Dit beoordeelt het CBR met de Gezondheidsverklaring. Deze vult u zelf in. Op deze manier weet u zeker dat u veilig de weg op gaat.

Klik hier
theoriewebshop
service_card_3

Theorie Webshop

In onze webshop vind je een compleet assortiment aan leermiddelen voor het theorie examen. Je vindt hier theorieboeken, online examen trainingen en internetopleidingen voor de auto, motor en bromfiets. Met PlanGo kan je theorie leren via de app of computer, vraag het aan via de PlanGo app.

Klik hier
theorieexamen1
service_card_2

Theorie Examen Aanvragen

Ben je klaar met leren en wil je het theorie examen gaan doen? Dan vraag je dit rechtstreeks aan bij het CBR. Je logt hier dan met je persoonlijke DigiD.

Klik Hier
theorieexamenauto
service_card_5

Rijbewijs Aanvragen

Voor het aanvragen of vernieuwen van een rijbewijs maakt u een afspraak. Na ongeveer een week haalt u het rijbewijs persoonlijk af op het gemeentehuis. Een rijbewijs is meestal 10 jaar geldig.

Klik hier
title_shape_1Heb je vragen of opmerkingen ?

Veel gestelde vragen

Hieronder kan je een lijst vinden met veelgestelde vragen, staat je vraag er niet tussen neem contact op met ons via het contact formulier.

Vanaf je 16.5 jaar mag je beginnen met je rijlessen en vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen. Ben je geslaagd, dan moet je nog onder begeleiding rijden tot je 18e (2 to drive)

Rijles duurt 60 minuten. Er bestaat natuurlijk de mogelijkheid om langer te lessen bv. 1.5 of 2 uur.

Hoeveel autorijlessen iemand nodig heeft, is per leerling verschillend. Tijdens een intake kunnen wij al wel een inschatting maken hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben. Gemiddeld heeft een beginnende leerling 40 lessen nodig

Met het leren van de theorie kun je meteen beginnen. Het theorie examen mag je doen als je 16 jaar bent.

In principe les je altijd bij dezelfde instructeur(trice). Het kan zijn dat er gewisseld wordt van instructeur bij ziekte of vakantie. Voor de toets van module 2 wordt er standaard van auto en instructeur gewisseld

Wij beginnen altijd met een intake(proefles). Deze is gratis als je besluit om met ons verder te gaan. Dit is een mooie kans om te kijken hoe er les gegeven wordt en kunnen we een inschatting maken hoeveel lessen er nodig zijn.

Jazeker, wij geven ook theorielessen . Bij de rijles pakketten ontvang je een gratis theorie online cursus. Theorie boeken en cd’s kan je ook bij ons verkrijgen. We geven theorie privé les en klassikaal theorieles op een zaterdag (zie onze site voor op de datums)

Schrijf je hier in