title_shape_1Auto Opleiding (Rijbewijs B)

Intake les tegen gereduceerd tarief

Deze intake les gaat altijd vooraf aan de rijopleiding om een duidelijk lesadvies te kunnen geven over de mogelijkheden van onze rijopleiding. We werken volgens de Rijopleiding In Stappen RIS methode dit wordt bij de intake uitgelegd. We werken met een vertrouwens persoon, dit is dan meestal niet je vaste instructeur of instructrice.

Zijn er speciale wensen voor je opleiding denk aan bijv. rijangst/faalangst/ASS of medische kijk dan naar onze Speciale Opleiding voor meer informatie.

Voordelen van een intake rijles zijn:

 • Tegen een gereduceerd tarief met een uitgebreid lesadvies
 • Rijopleiding op maat
 • Inzicht in de kosten van de rijopleiding
 • Maak kennis met je rijschool
title_shape_1Auto Opleiding (Rijbewijs B)

Losse rijlessen

Deze rijlessen heeft vooral het voordeel dat je zelf in de hand hebt wanneer je een rijles wilt volgen. Je kunt een paar keer overslaan als dat je beter uitkomt. De rijles betaal je aan het begin van de les of vooruit op rekening per 10 rijlessen maar kan ook minder als dat je voorkeur heeft. Het examen en de toets worden aangevraagd op het moment dat jij en je instructeur zien dat je er klaar voor bent. Rijlessen worden gegeven volgens de RIS-methode.

Voordelen van losse rijlessen zijn:

 • Bepaal zelf de lengte van je opleiding
 • Het is zeer flexibel
 • Je zit nergens aan vast
 • De opleiding die je in eigen tempo kunt doen
title_shape_1Auto Opleiding (Rijbewijs B)

Rijles met startpakket

Wij werken met een startpakket zodat je een goed begin kan maken met je rijopleiding tegen een gunstige prijs, de kosten van tussentijdse toets en praktijkexamen zitten in het pakket evenals het RIS praktijkboek. Extra rijlessen kan je dan later bijkopen per les of per pakket van 5 of 10 lessen zodat je de kosten kan verspreiden. De extra lessen kan je heel makkelijk via PlanGo app bijkopen. Teveel betaalde rijlessen die over zijn worden terug betaald.

Voordelen van een startpakket zijn:

 • Geen keuze stress over welk pakket je moet kiezen
 • De grootste kosten zitten in het startpakket
 • Zelf bepalen hoeveel lessen je later bijkoopt
 • Nooit te veel vooruit betaald
title_shape_1Stap voor stap op weg naar je rijbewijs

Stappenplan in het algemeen

Je rijbewijs in 6 stappen

icon
icon
01

Plan een intake rijles

Deze rijles gaat altijd vooraf aan de rijopleiding om een ​​duidelijk lesadvies te kunnen geven over de mogelijkheden van onze rijopleiding.

icon
icon
02

Leer theorie en haal je theorie examen

Het is belangrijk dat je theorie snel haalt zodat je het kan toepassen in de rijlessen, we streven ernaar dat je in module 2 je theorie hebt behaald. Theorie Examen kan je al doen vanaf 16 jaar. Voor meer informatie hoe je theorie kan behalen zie Theorie Opleiding.

icon
icon
03

Beoefen de praktijk lessen

Vanaf 16,5 jaar kun je al starten met je rijlessen. We geven de praktijklessen volgens de RIS (Rijopleiding in Stappen) methode, dit betekent dat je de leerstof stap voor stap krijgt aangeboden aangepast aan jou leerniveau. Dit staat vermeld in het RIS praktijk boek zodat je de rijles kan voorbereiden en kan nalezen. Ook worden de vorderingen en verbeter punten vermeld in het RIS boek. Wij werken met PlanGo rijschool software systeem waarin je via de PlanGo app inzicht krijgt en jouw rijlessen, vorderingen en betalingen.

icon
icon
04

Doe de Tussentijdse Toets

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen. Voor de tussentijdse toets moet je 16,5 jaar zijn en in het bezit van je theorie.

icon
icon
05

Doe de Praktijk Examen

Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen bij het CBR. Wel moet je eerst geslaagd zijn voor je theorie. En je moet gezond genoeg zijn verklaard om veilig te kunnen rijden.Ben je geslaagd ? Dan is het tijd voor een feestje !

icon
icon
06

Geslaagd ? Tijd voor een feestje !

Je doet je rijopleiding 1 keer in je leven, als je geslaagd bent zal je dat je gehele leven bij blijven hoe het is verlopen en wat goed of fout is gegaan. Dat mag je natuurlijk best gaan vieren en als je ouders het voor je hebt gefinancierd trakteer ze dan op een mooie, lekkere taart.

title_shape_1Maak de papieren in orde

Algemene Informatie

Alles wat je nodig hebt om stapgewijs je administratie voor je rijbewijs in orde te maken vind je hier.

auto opleiding 1 logo
service_card_1

Actuele Prijslijst opvragen

Check de actuele prijzen en tarieven hier op de website van Rijschool de Betuwe, prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten. Maak je keuze tussen een startpakket, losse rijles etc.

Klik hier
rdblogo
service_card_1

Inschrijven bij Rijschool de Betuwe

Schrijf je in bij Rijschool de Betuwe voor een rij opleiding. Eenmaal je ingeschreven bent ontvang je login gegevens voor de Leerlingen Portaal en kun je starten met plannen van de theorie en praktijk rijlessen.

Klik hier
plangoapp
service_card_2

Leerlingen Portaal

Log hier in om een actueel overzicht te kunnen inzien over de voortgang van de opleiding. Via de PlanGo app heb je alles van je rijopleiding centraal staan. Denk aan een overzicht van de afspraken, vorderingen, theorie, rekeningen etc.

Klik hier
rijschoolmachtigen 1
service_card_6

Rijschool Machtigen

Wil je auto rijexamen gaan doen ? Dan moet je de rijschool machtigen om het praktijkexamen voor jou te reserveren bij het CBR. Zodra je dat hebt gedaan krijg je een bevestiging hierover. Onze ID is 4984F5.

Klik hier
begeleiderspas cbr 1
service_card_1

Begeleiderspas Aanvragen

Ben je 17 jaar en wil je je rijbewijs aanvragen na het halen van je rijexamen? Dan heb je een begeleiderspas nodig om straks te mogen rijden. Deze kun je bij de RDW opvragen.

Klik hier
gezondheidsverklaring
service_card_4

Gezondheidsverklaring Aanvragen

Bent u gezond genoeg om een rijbewijs te halen of uw rijbewijs te verlengen? Dit beoordeelt het CBR met de Gezondheidsverklaring. Deze vult u zelf in. Op deze manier weet u zeker dat u veilig de weg op gaat.

Klik hier
theoriewebshop
service_card_3

Theorie Webshop

In onze webshop vind je een compleet assortiment aan leermiddelen voor het theorie examen. Je vindt hier theorieboeken, online examen trainingen en internetopleidingen voor de auto, motor en bromfiets. Met PlanGo kan je theorie leren via de app of computer, vraag het aan via de PlanGo app.

Klik hier
theorieexamen1
service_card_2

Theorie Examen Aanvragen

Ben je klaar met leren en wil je het theorie examen gaan doen? Dan vraag je dit rechtstreeks aan bij het CBR. Je logt hier dan met je persoonlijke DigiD.

Klik Hier
theorieexamenauto
service_card_5

Rijbewijs Aanvragen

Voor het aanvragen of vernieuwen van een rijbewijs maakt u een afspraak. Na ongeveer een week haalt u het rijbewijs persoonlijk af op het gemeentehuis. Een rijbewijs is meestal 10 jaar geldig.

Klik hier
title_shape_1Heb je vragen of opmerkingen ?

Veel gestelde vragen

Hieronder kan je een lijst vinden met veelgestelde vragen, staat je vraag er niet tussen neem contact op met ons via het contact formulier.

Vanaf je 16.5 jaar mag je beginnen met je rijlessen en vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen. Ben je geslaagd, dan moet je nog onder begeleiding rijden tot je 18e (2 to drive)

Rijles duurt 60 minuten. Er bestaat natuurlijk de mogelijkheid om langer te lessen bv. 1.5 of 2 uur.

Hoeveel autorijlessen iemand nodig heeft, is per leerling verschillend. Tijdens een intake kunnen wij al wel een inschatting maken hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben. Gemiddeld heeft een beginnende leerling 40 lessen nodig

Met het leren van de theorie kun je meteen beginnen. Het theorie examen mag je doen als je 16 jaar bent.

In principe les je altijd bij dezelfde instructeur(trice). Het kan zijn dat er gewisseld wordt van instructeur bij ziekte of vakantie. Voor de toets van module 2 wordt er standaard van auto en instructeur gewisseld

Wij beginnen altijd met een intake(proefles). Deze is gratis als je besluit om met ons verder te gaan. Dit is een mooie kans om te kijken hoe er les gegeven wordt en kunnen we een inschatting maken hoeveel lessen er nodig zijn.

Jazeker, wij geven ook theorielessen . Bij de rijles pakketten ontvang je een gratis theorie online cursus. Theorie boeken en cd’s kan je ook bij ons verkrijgen. We geven theorie privé les en klassikaal theorieles op een zaterdag (zie onze site voor op de datums)

Schrijf je hier in